Harrasteautojen kunto- ja arvonmääritys

Tiedätkö harrasteajoneuvosi arvon? Saatat tarvita sitä vakuutusta, myyntiä tai vaikkapa testamenttiä varten. Meillä on saksalaisen Classic Data GmbH:n (CD) valtuutus myöntää arvonmääritys-sertifikaatteja, jotka ovat voimassa koko Euroopassa. CD on ylivoimainen markkinajohtaja alallaan, se on tehnyt lähes 600.000 tarkastusta viimeisen 30 vuoden aikana. 

Asiakas saa tarkastuksesta 10-30 sivuisen raportin, sekä sertifikaatin haluamallaan kielellä (FIN/UK/D). Kaikessa toiminnassa noudatetaan neljän silmän periaatetta. Tarkastaja lähettää tiedot ja kuvat Saksaan, jossa automerkin erikoisasiantuntija käy ne läpi ja pyytää tarvittaessa lisätietoja. Runkonumeron ja malliversion aitous tarkastetaan jokaisen ajoneuvon osalta. Saksasta saadaan toteutuneet myyntihinnat juuri ao. mallin ajoneuvolle. Tarkastetuille autoille voidaan antaa myös suomalainen museoajoneuvolausunto.

Tarkastuksia on kolmea eri tyyppistä:

Lyhyt tarkastus
Hinta noin 285€
(Ennen vuotta 1945 valmistettujen autojen hintalisä +70€)

Lyhyt tarkastus vakuutusta varten. Noin tunnin kestävä tarkastus, auto ei ole käynnissä.

Pitkä tarkastus
Hinta alkaen 385€

Myyntitilanteisiin tai tarkempaa kartoitusta varten. 

Tarkastuksessa käydään auto läpi kaikilta osin, mukaan lukien koeajo ja maalinpaksuusmittaukset.

Pitkä tarkastus
Hinta tapauskohtainen

Jälleenrakennusarvo rakennetuille tai muunnetuille autoille (erityisesti US-autoissa on usein tehty alkuperäisyydestä poikkeavia muutoksia).

Hinnat sisältävät ALV:n.

Mielenkiintoisia tarkastuksia Suomessa

Vuosien varrella on tarkastettu monenlaisia ajoneuvoja. Arvokkaimpia ovat hienossa alkuperäiskunnossa säilyneet yhden perheen autot. Esimerkkinä voidaan käyttää vuoden 1957 Mercedes-Benziä, jota ei ole koskaan entisöity ja joka on alkuperäisen ostajan pojalla. Youngtimer- puolelta vastaava esimerkki on BMW 316i vuodelta 1990, kilometrejä 50 tuhatta ja samassa perheessä. Eräällä herralla oli tarve saada arvo Maseratille, vaikkakin se oli autotallissa kymmenissä pahvilaatikoissa, V12-moottori oli ainoa jo koottu osa. Ulkomaalainen ostaja tilaa meiltä usein aitoustarkastuksen vaikkapa varhaiseen AMG-autoon, näissä tilanteissa paperityöt vievät huomattavasti enemmän aikaa kuin itse tarkastus.

Kaikessa toiminnassa noudatamme GDPR-vaatimuksia.