Kunnon- ja arvonmääritys 

 

 

Blogi on siirretty Facebookin puolelle, löydät linkin ja nostot etusivun alareunasta.

Classic Data-menetelmällä tarkastan harrasteauton kunnon ja määritän sille arvon. Menetelmä on saksalaisen Classic Data Marktbeobachtung GmbH:n kehittämä ja minulla on valtuutus käyttää Suomessa. Harrasteauto voi olla vuodelta 1905 tai 2005 - tai mitä vai vain siltä väliltä. 

Tarkastuksen jälkeen tiedät autosi:

  • kunnon,
  • arvon ja 
  • aitouden (Suomessakin on paljastunut "väärennöksiä", auton tiedot verrataan valmistajien tietoihin)

CD:n kannoissa on lähes 600.000 toteutuneen kaupan tiedot ja sitä päivitetään jatkuvasti harrastekerhoilta, kauppiailta, omistajilta, sekä huutokaupoista saatujen tietojen perusteella. Lisäksi hyödynnetään Classic Datan henkilökunnan omia havaintoja. Saksan Bochumissa pääkonttoriaan pitävä Classic Data on ylivoimainen markkinajohtaja Euroopassa. Kauttamme saat myös kontaktin keski-Euroopan tarkastajiin, jotka voivat tarkastaa ulkomailla olevia autoja. 

Tarkastus voi olla suppea tai laaja:

  • Suppea tarkastus kestää noin tunnin ja sen lopputuloksena syntyy muutaman sivun raportti (hintaluokka n. 200 € + alv), tämä sopii erityisesti vakuutusarvon määrittämiseen.
  • Laaja tarkastus kestää 2-4 tuntia ja sen lopputuloksena syntyy parikymmensivuinen dokumentti, jonka perusteella auton uskaltaa vaikka ostaa sitä näkemättä (hintaluokka 300-800 € + alv). Yli 50.000 euron arvoisille autoille suosittelen aina laajaa tarkastusta.
  • Tarkastuksessa valmistenumero (ja mahdollisesti moottorinumero) verrataan aina valmistajien tietokantoihin.

Molemmista tarkastuksista tulee arvonmääritys-sertifikaatti, joka leimataan Saksassa ja Suomessa.

PS dokumentteja voidaan hyödyntää myös perunkirjoitustilanteissa, tietävätkö perillisesi nyt autosi kunnon ja arvon jos sinulle sattuu jotain?